tiistai 15. joulukuuta 2015

Parasta talvessa...

...on takkatuli!
 
Viikonloppuna taisi olla ensimmäinen kerta, kun Alfred näki takkatulen meidän talossa. Pienesti taisi poikaa aluksi jännittää ja teimme heti selväksi, että ihan tuleen kiinni ei ole asiaa..

Aluksi savuhajuja haisteltiin vähän kauempaa Mimmin vieressä, mutta pian uteliaisuus vei voiton ja oli päästävä vähän lähemmäs katsomaan, mikä ihmeen valo sieltä loistaakaan.

Tätä lähemmäs takkatulta ei kyllä oikeastaan edes pääse, eikä siihen lupaa heruisikaan, kun tuostakin häädettiin Alfred jo kauemmas.. Mimmi onkin jo konkari takanlämmityksessä ja jää suosiolla turvallisen välimatkan päähän möllöttämään. Mimmi tiesi myös valmiiksi seuraavankin päivän ohjelman, kuka voisi vastustaa ihanan lämpöistä takanpäällistä?


Värit ym pielessä...
Takan päällä menikin seuraava päivä hyvin pitkälti, välissä käytiin vain syömässä ja vessassa. Molemmat tuntuivat illalla olevan jo hyvin levänneitä.. Onneksi takka on jo viilentynyt, niin saa laiskiaisiin välillä vähän liikettäkin ;)

Olemme myös jatkaneet jouluvalmisteluja. Hauskin juttu tähän mennessä on ollut pakastimen sulatus. Saattoihan siinä ihmisellä ruveta menemään jo herne nenään, kun kissat olivat vuorotellen leikkimässä valuvan veden ja jään kanssa. Ihmettelivät kovin, miksi aiemmin ovat saaneet leikkiä jääpalalla vesiastiassa, mutta yhtäkkiä leikki ei olekaan sallittua. Joku vain pelkäsi, että pakastimen jäähän olisi kerääntynyt kaapista jotain myrkyllisiä metalleja tms. eikä sen takia uskaltanut päästää kisuja jääapajille. Pitänee antaa Mimmille ja Alfredille taas ihka oma jääpala, jolla leikkiä...
"Me vaan katotaan....Misä meijän ruuat on???"
Vahtimestari
Tokihan myös pakastelokerot piti karvoittaa, eihän kotia muuten voi kutsua kissataloudeksi! Hauskaa oli myös hypeksiä laatikosta toiseen ja antaa palvelijan jännittää, milloin joku tai jokin rämähtää lattialle. (Niin ei onneksi kuitenkaan käynyt.)


"Pysys paikallas nii mää pesen sut"
"No pesenksmää sutki?"

"Siis täh, ai laatikot pitäs pestä?!"
Seuraavana vuorossa olisi lahjojen paketointi, joka sekin on ainakin Mimmin mielestä jättekivaa! Puuhaan saa menemään niin kauan aikaa kuin siihen on mahdollista käyttää, ja minusta on hauskaa, kun kissoilla on hauskaa. Taidammekin paketoida muutamassakin eri erässä. Lahjanarut taidan tosin jättää laittamatta...

Mikä teistä on parasta talvessa?

14 kommenttia:

 1. Takka ois kyllä ihan huippuhomma...
  Talvessa parasta on lumi ja pakkanen, niitä vaan ei näy ei kuulu. Penan mielestä parasta talvessa taitaa olla ihmisen laiskuus kissan ulkoilutuksen suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lumi ja pakkanen tammikuussa tulee :) Pääsee sitte meilläkin takka aktiivikäyttöön :D

   Poista
 2. Takka on kyllä kiva. :) Teillä on vielä ystävällisesti sijoitettu kiipeilypuu takan viereen. Me raahattiin tynnyri pois takan vierestä, ettei noi tyypit römyis siellä. Söpöt pesukuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu oli pakko siirtää tuohon, että Alfredkin pääsee nauttimaan lämmöstä :D Mimmihän sinne loikkasi aiemminkin vähän pitemmän kautta..

   Poista
 3. Kissat uuninpankolla, mikäs sen kotoisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Taitaa ihan jokainen kissa olla lämmintä arvostavaa sorttia :)

   Poista
 4. Kyllä, uuninlämpö on ihan talven ykkösjuttu. Terv. Alex

  VastaaPoista
 5. Täällä on niin ihmiset kuin kissat kateellisia takasta. :) Varmasti ihanaa kissoilla makoilla lämpöisen takan päällä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin jo itekin mennä sinne kaveriks lämmitteleen :D Kissanpäiviä viettävät siellä nautiskellen <3

   Poista
 6. Voi kun täälläkin päästäis takan päälle vaan makoilemaan, ois varmaan tosi ihana mirrien mielestä! Munkin tekisi mieli sulattaa meidän pakastin, mutta en ikinä uskalla koska tuola ulkona ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi kylmä. Pakkasessa on hirveesti aina kisujen lihoja niin pelottaa sit sekin että ne menisi pilalle. Ehkä joskus mäkin pääsen sulattelemaan.. Paketointi on myös mieluisaa puuhaa tässä taloudessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli muutama vuosi lipsahtanut edellisestä sulatuksesta (krhöm siis viisi vuotta). Onneksi saatiin viedä pakasteet anopin pakkaseen, niin ei sulamista tarvinnut pelätä :)
   Paketointi kissojen kanssa on kyllä hauskaa, kunhan ei ihmisellä hermoja kiristele joulustressi.. :D

   Poista
 7. Oi, todellista kissanelämää tuo takan lämmössä köllöttely! <3 Ja sitten kun tulee kuuma, niin ei kun jääpaloja töppäilemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tosiaankin jos viilennystä kaipaa niin jääpalat on sitä varten :) Takan lämmitystä sais kissojen mielestä varmasti harrastaa vähän useamminkin..

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^