maanantai 19. maaliskuuta 2018

Selvän näkijä

M: Tässäpä olisi mainio paikka näyttää, mitä tuosta valkosesta pinnasta saa aikaiseksi. Onko meillä enää mielikuvitusta?
Mä keksisin heti parikin juttua, mitä sille vois tehdä..
Niin, käyhän se noinkin. Pitäiskö mun nyt veikata, mikä toi on? Sehän on selkee kiljukaulakoira! Se on sukua kirahville, mutta pienempi ja asuu ja elämöi kerrostaloissa aina postinjakoaikaan ja ovikellon soidessa.
Onneks täällä lähistöllä ei asu sellaisia. Alfredia ei lasketa koiraksi, vaikka sekin seuraa ihmistä ku hai laivaa, eikä kiljukaulaksi, vaikka se piipittää ihan koko ajan.. Jaaha, siinä paha missä mainitaan.
Nyt pistit pahan. Toi taitaa olla hammaspeikko. En oo nähny, mutta luulen, että niillä on pari jalkaa ja suuri suu, jolla ne haukkailee ihmisille reikiä hampaisiin. Luojan kiitos hammaspeikot pysyy kaukana kissoista! 
Laama! Pääsiäislaama. Se sylkee kuolasia, vähänmaisteltuja karkkeja trulleille, jotka tulee lähellekään sen karsinaa. Söpöjä eläimiä muuten.
No ja mikähän se tuo on olevinaan? Menikö nyt ihan niinkö piti? Alfredki kyllästy ja häipy..
Eiku hetkinen! Tuo taitaa olla se paholaismainen yöeläjä, josta kerrottiin telkkarissa. Se kaivautuu pimeällä piilostaan ja alkaa kaivaa tolla sarvellaan tietään sisälle taloihin imeäkseen veret kaikesta elävästä. Aikamoinen alapurenta sillä ainaki on. Saattaa olla, että se telkkariohjelma oli piirretty eli ilmeisesti näitä ei tarvi sittenkään pelätä.
Eiköhän se ollu siinä, rupes janottaan tää höpöttäminen. Mun mielikuvitus ainaki on kunnossa, muista en tiiä. Näittekö te taulusta jotain muuta ku minä?

20 kommenttia:

 1. On sulla Mimmi hyvä mielikuvitus! Mä luulin että tuo vipa on joku kapteenikoukku - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla kapteeni koukkuki, koska se voi olla ihan sitä, miltä se katsojasta näyttää. :) -Mimmi

   Poista
 2. Onpas teillä käynyt kaikkia kamalia otuksia ja sä vaan katselit kaikessa rauhassa. Olet kyllä rohkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalia olioita palvelija varjosti, mä vaan sanoin ne ääneen. Onneks tää ei ollu mikään musteläiskätesti.. -Mimmi

   Poista
 3. Hah, meidän ihminen yrittää huijata mua aina kyttäämään noita tollasia, mut en suostu, mieluummin menetän hyvän auringon, kuin alan tohon puuhaan.
  -Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa riitti onneks aurinkoo mulleki asti, siks jaksoin luetella noita typeriä itsestäänselvyyksiä. -Mimmi

   Poista
 4. Paholaismainen yöeläjä on kyllä todella symppis alapurentoineen kaikkineen. :D

  Teillä ei taideta varjoleikeistä oikein innostua? Täällä Seppo joskus vähän innostuu niistä, mutta paljon suurempi villiinnyttäjä on heijastuva valo. Auringossa ei voi oikein esimerkiksi valokuvata, kun Seppo hyppii pitkin seiniä linssin heijastusten perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo valoheijastukset on sata kertaa parempia ku yksikään varjo. Niitten mukana päät pyörii vauhdikkaammin, joskaan niitäkään ei jahdata (rauhallisia kun ollaan...) ;) Meilläkin seurataan vain kameraheijastuksia, kun tarkoitus olisi ottaa leikkikuvia. :D

   Poista
 5. Kiitos Mimmi selostuksesta. Hammaspeikko olisi jäänyt ainakin tunnistamatta.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, nyt tiedätte miltä hammaspeikko näyttää. Vaikka ei me silläkään tiedolla välttämättä mitään tehdä ;) -Mimmi

   Poista
 6. Kiljukaulakoira oli ihan selkeä, tai ainaki selkeä koira vähintään. Hammaspeikkokin varmaan olisi ollut jos semmoinen joskus täällä oltaisiin nähty livenä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiljukaulakoira on aika harvinainen lajike, mutta kyllä niitä taitaa olla olemassa normaalien koirien lisäksi. Niinku hammaspeikkojakin. Uskon kovasti niin. -Mimmi

   Poista
 7. Ihmiset, kaikkee ne keksii! Ha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Vähän enempi olis voinut olla haastetta näissä kuvissa. -Mimmi

   Poista
 8. :D Kääk. Tuo pelkkä kiljukaulakoira oli jo niin kammottava, että olisimme juosseet häntä viidentenä jalkana sängyn alle piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille te antaisitte varmasti 0/5.. ;D Ja niin Mimmikin juoksisi, jos sellaisen oikeasti näkisi. :D

   Poista
 9. Me tykättiin eniten pääsiäislaamasta! :-D Me tykättiin siitä itse asiassa niin paljon, että voisivatko Mimmi ja Alvleet vähän varoitella sitä söpälästä hammaspeikosta? Suosittelemme xylitol-purukumia, vaikka karkkeja imeskelisi vain vähän. Me lähetetään myös terkkuja, että laama saa tulla tänne meillekin pääsiäisenä. Muut varjojen sankarit ei. Mimmi joo (Juju jo odottaa) - ja Alffiskin on aina tervetullut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pääsiäislaamojen ei tarvitse pelätä hammaspeikkoja niinkuin kissojenkaan..? ^.^ Tai ehkä ne syljettävät karkitkin voisi olla jotain xylitol-pastilleja niin ei tarvitsisi pelätä peikkoja. Niistähän trullit tykkää ;) Mimmi pakkasi jo huopakassinsa ja on valmiina pääsiäisvierailulle, muita se ei ehkä huoli mukaansa lemmenlomalle.. <3

   Poista
 10. Hienosti tunnistettu Mimmi! Itseltä olisi jäänyt hammaspeikko ja yöeläjä tunnistamatta :D Yöeläjää olisin veikannut epämuodostuneeksi yksisarviseksi :D

  VastaaPoista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^