sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Sound of Mimmi

Kuvailin eilen urakalla videoita kissoista, ja vasta myöhemmin tajusin, että taisin saada tallennettua joitain Mimmin ääntelyitä. Kameran mikrofoni on valitettavasti ihan surkea, toivottavasti saatte nupit kaakkoon kääntämällä edes jotain ääniä kuulumaan..

Ensimmäisessä videossa kuullaan, kun Mimmi "naksauttaa" merkiksi siitä, että palvelijan on aika sinkauttaa paperitollero maailmalle jahdattavaksi. Harmillisesti naksautus osui juuri samaan hetkeen, kun sinkautuskin tapahtui.
Toisessa videossa jatketaan samaa tyyliä, tässä Mimmillä alkaa mennä hermo palleron lentämistä odotellessa ja pääsee "säksätysääni", jota kuulen myös, jos kärpänen on tavoittamattomalla korkeudella.

Mimmin "piip"-miuku (kohdassa 00:05):

"Hermot menee/Teet jotain väärin/ Aion vetää kilarit" - "PRRR"-ääni (kohdassa 00:17):
(Tässä myös vinkki, mitä voi tehdä lottolapulle, jossa ei voittoa... ;))

Yleinen leikkimme: "Tuukko Mimmi sykkyyn, tuukko sykkyyn Mimmi?!?", johon Mimmi reagoi aina samoin ja me kaikki tiedämme jutun juonen (eli Mimmi ei aiokaan tulla syliin, emmekä sitä edes odota) :D Yleensä Mimmi päästää tässäkin kohtaa "prrr"-äänen, mutta ei tällä kertaa..
Perus-maukumista Mimmi ei juurikaan kotioloissa harrasta, mutta näitä kaikkia muita ääniä kyllä riittää. Maukua kuullaan lähinnä äärimmäisessä hädässä, kuten auton kyydissä. Vielä taisi jäädä jotain taltioimatta, ainakin kunnollinen kärpäsille säksätys. Sähinää tai murinaa täällä ei onneksi ole aikoihin kuultu, vaikka niitäkin on Mimmin suusta kuulunut. Mimmin kehräystä kamera ei saisi taltioitua, sen verran hiljaa neiti hurisee.. <3

Loppuun vielä kuva "jos Mimmi olisi Scottish Fold" :´D
 Mitä ääniä jäi puuttumaan, ollaanko teillä yhtä "lahjakkaita äänellisesti"? :)

8 kommenttia:

 1. Ihania ääntelyitä ! Meillä kuuluu vastaavia ääniä, mutta kaikki ei tule samasta kissasta.

  Mutta ison hörötyksen sai Mimmin ilme, tossa teidän tuutko syykkyyn, Mimmi- leikissä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi ei to-del-lakaan halua syliin :D Onneksi Alffis on välillä mun sylivauva :)

   Poista
 2. Meillä kuuluu useimmiten sellainen hyvin käskevä ääni, kun herra haluaa jonnekin tai jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi taitaa olla niin kiltti, että nuo käskytykset kuullaan vain kun oikeasti on "hätä" (ja silloinkaan ihmiset ei tottele ja päästä raukkaa ulos autosta ja kopasta...) Käskevää ääntä kuullaan meilläkin, Mimminkin edestä, Alfredin suusta :D

   Poista
 3. tuukko syykkyyn mimmi tuukko syykkyyn :DD Jäi päähän! Ihania ääniä <3 Coco pitää muuten myös tuota piip ääntä ja välillä se avaa vaan suun ja sieltä ei saata kuulua mitään ellei sitten ihan tooosi tosi tosi pieni pip :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sorit korvamadosta :D minimini-piip on kans hauska, Alfred tekee joskus sitä <3 Silloin saattaa kyllä olla jo pientä epätoivoa ilmassa, että eikö täällä tosiaan enää leikitä hänen kans, nyyh.. :D

   Poista
 4. Ihan paras tuo sykky-video! :-D :-D Oli pakko katsoa se monta kertaa. Samanmoisia ääniä kuuluu täälläkin, mutta niillä on vähän eri nimityksiä. Jujun PRR-ääntä sanotaan meillä kirnuttamiseksi. Sitä esiintyy aina kärttämistilanteissa, kun pitäisi leikkiä, kouluttaa tai antaa ruokaa. Välillä Jujukin piipittää, mutta se yleensä sanoo ”puu” - joskus ”maa”.

  Nupulla on niin laaja livertelyskaala, että koko kissa on kuin pieni kanarialintu. :-D ”Mörriuh”-komento naurattaa mua eniten, ja jahdatessa Nuppu sanoo hiljaa ”Ähhhh!” Jos Nuppu leikkii yksinään, saattaa kuulua sellaista hassua ”miumiu-ihh-piip-iu-ii-miiip-ip”-kujerrusta. Saadapa sitä joskus tallennettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sykky-leikki on livenäkin joka kerta yhtä hauska :D Voi että, olispa kiva kuulla Nuppu-kanarialaisen kujerruksia, tekstinä ainakin kuulostaa ihanan hassulta ^.^ Äänitys ei olekaan ihan helppo homma, kun nuo tilanteet tulee aina niin yllättäen :)

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^