sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Pihamaalla?

Pikkuinen ulkoistusprojekti alkoi jo keväällä, kun lumet sulivat ja aurinko paistoi aiempaa lämpimämmin. Kaikki lähti liikkeelle Alexin turvallistakin turvallisemmasta tavasta ulkoilla: kantokopasta käsin on ilmiselvästi ihan huippua nuuskutella ulkoilmaa. Niinpä yhtenä sopivan aurinkoisena päivänä päätin viedä Alfredinkin pihalle nauttimaan raittiista ilmasta ja lintujen laulusta..
Ja voi miten hauskaa Alfredilla olikaan! Kaikenlaisia uusia hajuja, ääniä, värejä ja makuja! Tuore oikea ruoho oli maukasta suoraan mullasta nyhdettynä, kaltereiden läpi tarjoiltuna. Pihalla olo oli niin ihastuttavaa, että päätin ottaa heti seuraavan askeleen ja tilata Alffille... valjaat!

Sitten homma ei enää sujunutkaan niinkuin siellä Strömsseissä...
"Apua."
Punaiset valjaat oli vähän niinkuin kokeilussa meillä, että saatiin osviittaa oikeasta koosta. Ei jäänyt arvailujen varaan, mitä mieltä Alfred kahleistaan oli.
"Inte kiva, en liiku."
"Nyt läks, valjaat ja minä!!"
Päädyin sitten vaihtamaan valjaat mittatilausvaljaisiin, joissa kiristysnamiska on hieman normaalista poikkeavassa kohdassa, ja tarkoitus oli, että myös kaulalenkki olisi ollut vähän pitempi. Jos Alfredilta kysytään -ja tottakai kysytään!- vastaus mittatilausvaljaiden miellyttävyydestä tulee tässä:
"En haluu, apua! :( "
"En liiku, en pysty, en kykene!!"
Ja tämän pitemmälle emme olekaan tämän kesän aikana ehtineet. :D En voi viedä Alfredia ulos asti pelkissä valjaissa, kun se ei tähän mennessä ole suostunut niissä liikkumaan yhtään enkä siis tiedä, onnistuuko se keplottelemaan itsensä irti noista. Ulkona en halua saada sitä selville! 


Ehkä valjaissa ulkoilu ei sitten ole meillä ainakaan tämän kesän juttu, kokeillaan ensi kesänä (kenties uusin valjain) taas hommaa uudelleen. Tällä hetkellä Alfred pentumaukuu heti, kun valjaat sujautetaan pään yli ja haluaa niistä pois..

Eli, meillä ulkoillaan sään ollessa sopivan lämmin ja selkeä, jatkossakin näin:
Huom! Valjaat päällä, tän kerran!
"Oho, perhonen!!"
Kerran olemme tämän kesän aikana läpituulettaneet kotiamme etu- ja takaovi sepposen selällään ja vielä niin, että molemmat kissat olivat kopeissansa ja saivat tuntea ilmavirran. Mimmistä ei pihakoppakuvia tulla näkemään, koska neiti päätti jo parin minuutin tuuletuksen aikana, että hänhän ei sitten rupea kopassa asumaan ja mankui ja kaapi tietään pois ansasta. Onneksi ei ole pakko tehdä mitään, jos ei halua.. Ainakaan, jos sattuu olemaan kissa <3

P.s. Tänään oli juhlapäivä: koko yön kissat saivat metsästää sisälle eksynyttä yöperhosta, joka koki kohtalonsa vasta aamun valjetessa palvelijan minimaalisella avustuksella. Päivällä urhea miespalvelija pyydysti ulkoa kärpäsen ja toi sen sisälle aktivoimaan kissoja! Miten hienosti miespalvelija onkin jo koulutettu! ^.^ 

16 kommenttia:

 1. Heh, on noi kiduttimet kyllä omituinen juttu, kissat pysähtyy kuin seinään eikä liiku vaikka mikä olis. Sitte menee muutama kuukausi, ja kissat huutaa kiduttimien alla eteisessä ja pyytää päästä ulos, pari kuukautta ulkoilut sujuu, ja sitten kiduttimet on pahin vihollinen taas. Ehkä teilläkin kannattaa kokeilla laittaa kiduttimet päälle, jättää kissa olemaan ja avata vaikka ruokapurkki keittiössä, voi tulla yllättävää vipinää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka tai herkkupalat tai lempilelutkaan ei ole tepsineet tähän halvaantumiseen.. Alfred suostui kerran ryömimään pikku matkan vain siksi, kun lupasin, että mennään pihalle, jos liikahtaa ite koppaan ja sehän totteli :D (ymmärtää jo sanan "pihalle") Ehkä vielä joskus päästään oikeasti ulos asti, jos rohjetaan. Onhan tässä aikaa :)

   Poista
 2. Mökkiulkoilu on hyvä tapa. Toki meillä myös valjastellaan, mutta kukaan ei jaksa valjastella kissan ulkona niin paljon kuin kissa haluaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi täsmentämättä tekstiin, että teillä myös valjastellaan :) Kiitos vain tästä vinkistä, kun itellä ei olis tullut edes mieleen, että kopassakin voi viettää pihalla aikaa :)

   Poista
 3. Voi Alfred, sä olet justiin niin kuin mä noiden valjaiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmää vaan tajuu miks pitää kissaa kiusata tollasilla henkseleillä! :/ -Alfred

   Poista
 4. Ihan samaa mieltä valjaista. Kamalat halvaannuttajat! Me ollaan ulkoiltu niissä kärryissä, mutta nyt on mennyt taas aikaa siitäkin, kun mami on niin laiska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kärryt oli kyllä kivannäköset! Vaikka mulle on vielä ihan tarpeeks jännää tossa omassa pihassakin, ei oo ollu tarvetta lähtee sen kauemmas :) -Alfred

   Poista
 5. No on kiva tapa ulkoilla jos ei valjat nappaa! Mutta kannattaa niitä valjaita pitää aina kotona ja heitellä vaikka herkkuja tai leikittää niin tottuvat! Ei meilläkään valjaista tykätty heti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kyllä, jos ei oo liian kova helle niin ettei happi vaihdu boksissa.. Jos me otetaan tavoitteeks että ens kesänä pääsis ulos asti valjaissa, ois hyvin aikaa treenata ;D

   Poista
 6. Rohkeesti vaan ulos. Ei meilläkään valjaissa sisällä viihdytä, mutta ulkona niiden olemassa olo unohtuu. Tsemppiä harkkoihin! Molemmille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :D Pitäis varmaan vaan uskaltautua ulos ja luottaa siihen, ettei tuo pullukka kauas lähde vaikka pääsiskin valjaista irti :p Karkuunpääsystä mua vähän peloteltiin kun kyselin muualla noista valjaista..

   Poista
 7. Inte kiva! :-D Mutta mycket söt!<3 Jujullakin meni jalat alta, kun vänttiset saapuivat, joten taas löytyi paljon samaistumiskohtia. Juju suostuu kyllä kävelemään ulkona valjaissa, mutta hetken kuluttua sillä menee päälle ISOMOUKU ja sisälle on päästävä. Ehkä meidänkin täytyisi kokeilla tuota boksiulkoilua. Voisi laittaa valjaat, ja Juide itse voisi päättää, haluaako astua sieltä ulos. Nuppu tykkäisi ulkoilla, mutta sillä on koko ajan vähän kiikun kaakun ne tassunuolujutut, joten en halua nyt riskeerata, vaan aktivoidutaan täällä sisällä juurikin kärpästen kanssa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nuppua, kyllä varmaan vielä joskus koittaa aika, että sekin pääsee ulkoilemaan :)
   Heh, Mimmille ei varmasti saisi valjaita edes päälle, sen verran tarmokkaasti se laittoi jo joulun alla vastaan sen joulurusetin kanssa, joka sentään oli kuminauhallinen :D En oo nyt varma, painaako nuo valjaat ikävästi Alfredin olkaluita tai jotain, saattaa olla että muunmallisten valjaitten osto tulee vielä eteen jossain vaiheessa..
   Jujulle voisi kyllä sopia tuo valjas-bokseilu, pääsisi välillä sinne koppaan turvaan ja rauhoittumaan! :)

   Poista
 8. Voi toista :D Noin se valjastelu alkaa. Sisällä vaan totuttelua ensin. Meidän kaverit on niin aktiivisia että aika pian unohtavat moiset kapistukset. Pienestä asti tosin on jo totuteltu. Noissa valjaissa jotka teilläkin on, pääsee Konsta karkaamaan niin että ns. peruuttaa niistä ulos eli niin päin ei kannata yrittää antaa kaverin pistää vastaan. Hyvä siitä vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Tuo peruutteleminen mua vähän mietityttääkin, kun Alfred sitä harrastaa muutenkin välillä. Kaulalenkkikin pitää olla suht pitkä, kun briteillä on niin paksu tuo niska.. Ei vaan saa sitten pitää hihnaa kireällä, jos Alf laittaa pakin päälle :)

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^