sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Pihamaalla vol.2

Ollaan oltu niin pitkään poissa linjoilta, ettei enää tiedä, mistä aloittaisi tai miten.
A: Painat vaan sitä julkasunappia ni ens kerralla on jo helpompaa.
Alkukesä on soljunut nopeasti Alfredin kanssa ulkoillessa. Pihalla ollaan oltu enemmän kuin koskaan aiemmin punkkipelostani huolimatta.
"Pihalle pliis"
Henkselit eivät ahdista Alfredia enää yhtään, ainakaan jos näköpiiriin ilmaantuu perhonen tai mikä vielä parempaa, lintu. Niitä me sitten pihalla kytätään ja perhosia myös jahdataan. Toistaiseksi yhtään ötykkää ei olla saatu hengiltä. Kyttäilyn lisäksi Alfredia houkuttaa ilmainen ruohobuffetti, mutta valtoimenaan kasvavat epämääräiset ruohonkorret eivät kuitenkaan ole yhtä laadukkaita kuin sisätilojen ruukutetut täsmäantimet talvisin. Runsas buffet ajaa silti toki asiansa.
Ulkoiluyritys vuodelta 2016: "Mä kuristun!!"
Saattaa olla, että osansa valjashalvauksesta aiheutti edelliset valjaat. Nyt meillä on (jo toista vuotta) käytössä tavalliset nahkavaljaat, jotka ovat ainakin sopivammankokoiset Alfredille. Valkoiset Vänttiset jäivät Mimmin käyttöön, vaikka Mimmi ei ulkoilusta innostukaan. Ei sitä silti koskaan tiedä... Vanhat valjaat ovat Mimmille sopivat, eli ne olivat Alfredille auttamattomasti liian pienet jo ostettaessa.
On ollut hauska huomata, että tietyt rutiinit toistuvat joka kerta. Omat reviirit ja plantaasit käydään tutkimassa aina samassa järjestyksessä, eikä poluilta juurikaan poistuta. Nyt olen kantanut Alfredia vähän pitemmällekin vinkiksi, että talon seinustan viereltä on ihan mahdollista ja sallittua poistua.
Vaikka ulkoilu on Alfredille rankempaa henkisesti kuin fyysisesti, uni maittaa aina punkkitarkastuksen ja yltiömäisen rapsuttelun jälkeen. Saattaapa söör saada muutaman makupalankin kiltisti oltuaan. Ja ainahan meillä ollaan kiltisti. ^.^ 

Toistaiseksi yhtään punkkia ei olla havaittu, onneksi.  

12 kommenttia:

 1. Kyllä ulkoilu on kivaa ja sen jälkeen kyllä aina nukuttaa! Meillä on sellaiset apteekin punkkiliuokset, jotka kestävät kuukauden. Ja onhan sitten vielä se punkkikarkoitinkin valjaissa kiinni, joka ostettiin viime kesänä https://tassulinna.blogspot.com/2018/09/punkkikarkotin.html - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfredilla ei olekaan ollut mitään suojaa, pitää laittaa harkintaan joku tökötti. Myös itselle! :D

   Poista
 2. Voi miten kivaa, että Alfred on tykästynyt ulkoiluun! :) Ja ekstrakivaa, että pysyy lähellä taloa, kun punkkien saaminen lyhyestä nurmikosta on onneksi paljon epätodennäköisempää kuin jostain korkeasta heinästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin rauhoitellut itseäni sillä, että tuskin ne punkit tuossa meidän palaneessa nurmikontyngässä viihtyy, kun parempiakin mestoja on olemassa. ;) Alfred on yllättänyt rohkeudellaan, kunhan pääsee yli alkujännityksestään. :)

   Poista
 3. Ulkoilu on mukavaa, ja avoin ruohobaari ja öttiäiset sitä parasta antia=)Toivottavasti ei punkkeja tulekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilut saattaa olla sitten siinä, jos taigapunkki tai muu öttiäinen löytyy kiinnittyneenä jostakusta. :/ Toivotaan, että saadaan ulkoilla jatkossakin ilman imeskelijöitä! :)

   Poista
 4. Ihanan reipas plantaasivaeltaja! <3 Mekin pidetään peukkuja, että punkeroiset pysyvät loitolla - ja että näitä postauksia alkaisi nyt tulla tiiviiseen tahtiin. Teitä on ollut ikävä! Juju huutelee olan takaa, että Mimmi kehiin ja vähän äkkiä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, nyt tuli paineita postausten suhteen :-D Vähän on ollutkin jo ikävä blogipuuhia. Yritän ryhdistäytyä ja saada Mimmistäkin juttua aikaiseksi. (Eilen olisi ollut kuvaustilaisuus, mutta laiska minä mietti vain, että nyt kannattaisi ottaa niitä kuvia, kun Mimmi venkoili taas raapimatolpassa... :p)

   Poista
 5. Kyl on niin älyttömän kaunis misse!

  VastaaPoista
 6. Alfred, we hope you enjoyed the wonderful time exploring the outside. You look so cute in the photos. Thanks for sharing the lovely photos. Have a wonderful rest of your day.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it's always exciting to go out: all the new smells and places and everything! I like it! But now it's snowing, not so sure about that.. Have a great week! -Alfred

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^