lauantai 4. maaliskuuta 2017

Irtokarvanmetsästäjä

Brittikissoista lähtee kuulemma älyttömästi karvaa. Muista kissoista ei lähde, eihän? ;) Tottahan se tietenkin on, että briteillä karvaa riittää tiheän aluskarvoituksen ansiosta ja sitä myöten irtokarvaakin jonkin verran löytyy. Tuntuu jo ihan normaalilta, että kissaa silittäessä irtokarvat kasaantuvat yhteen klimppiin ja sitä myöten helposti roskikseen.. (Maatiaiskissa-Jallusta ei tällä tavoin lähde karvaa. :))
Kohta alkaakin taas kevään "satokausi" ja olemme jo saaneet esimakua tulevasta karvanlähtöajasta. 
Kas näin! Suuri saalistaja pyydystää omia karvojaan. Ihana keväinen auringonpaiste paljastaa kaikki piiloon pyrkivät karvat. Onnettomat pirulaiset pyrkivät piiloutumaan kaikkiin kankaisiin ja huonekalujen alle. Talven sähköistämänä irronneet karvat saattavat ajautua takaisin kertaalleen jättämäänsä kroppaan, mikä ei varsinaisesti ole kovinkaan pysyvä ratkaisu. Jossain vaiheessa on leijailtava muualle.
A: "Palvelija, etsäviitsisitsä jo pikkuhiljaa lopettaa löpinät ja alkaa imuroida? Ei millään jaksais jokaista karvaa pyydystää manuaalisesti!"

Sillähän niistä piiloutuvista irtsikoista pääsee - imuroimalla. :)

14 kommenttia:

 1. Irtokarvoja löytyy kyllä tästäkin osoitteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että muiltakin löytyy :D Mua vain niin huvitti yhdellä nettisivustolla ollut rotukuvaus, kun siinä mainittiin moneen otteeseen, että briteistä lähtee karvaa ja olin että ihanko tosi, kissasta lähtee karvaa.. :D

   Poista
 2. Tä?! Imuroidaanko Alfred susta irtokarvoja? Palvelija sano, että sillä on ollu joskus kissa joka tykkäsi siitä. Mut se oliki poika.
  Me epäillään, et palvelija yrittää vaan narrata meitä (sun imuroimisella) jotta me suostuttaisiin moiseen, ei muuten suostuta.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eieiei ei missään nimessä minusta eikä varsinkaan Mimmistä! Palvelija sössi TAAS tuon tekstin ja lisäs siihen nyt että ne jo irronneet karvat voi imuroia lattioilta ja mistälie. Meihin ei sillä meluvempeleellä kosketa, älkääkä tekään suostuko! :O -Alfred

   Poista
 3. Tsemppiä karvanlähtökaudesta selviämiseen!

  Täälläkin asustaa nyt Karvapölly-Kassinen ja tuntuu, että saisi joka päivä imuroida. Myös suositut nukkumapaikat bongaa ihan vaan karvakerroksen perusteella. Pitäisikö pelätä Pohjois-Karjalan maatiaiskannan puhtauden puolesta, liekö joku britti itsensä siihen sekoittanut? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin on löytynyt uusia nukkumapaikkoja karvakerrostumien perusteella. :D Heh, on tainnut joku brittiläinen tosiaan käydä vähän sekoittamassa maatiaisten geenipoolia Pohjois-Karjalassa ja ilmeisesti vähän muuallakin. ;D

   Poista
 4. :-D Vähän vaikuttaa siltä, että olette keksineet ikiliikkujan. :-D Mutta tutulta kuulostavat nuo sähköistyneet karvatupot, jotka levottomina etsivät viimeistä lepopaikkaansa... Me ollaan jo aloitettu sadonkorjuu varsinkin Jujun kanssa, joka joutuu puimurin jyräämäksi (= harjattavaksi) joka ikinen aamu. :) Se lähettää Mimmille terveisiä ja toivoo, että neitosen neljäs jalka on jo löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa ainakin riittää, ikiliikkujasta en menisi takuuseen.. :D Joka vuosi näihin aikoihin pohdiskelen ilmankostuttimen ostoa, kun huoneilma on niin kuivaa että itselläkin nahka kuivuu korpuksi. Mimmi on Jujulle vähän kateellinen jokapäiväisestä harjauksesta, ehkäpä mekin otetaan se päivärutiineihin mukaan hetkeksi. <3 (Ja se neljäs jalka löytyi, vaikka olikin hyvin piilossa ^.^)

   Poista
 5. Ehei, ei meistä lähde karvaa! Ihan Joku Muu on kuorruttanut karvalla kiipeilypuun pussin, päiväpeiton, tuolin päällä olevan viltin, maton ja mamin työpöydän. Ja ihan sitä Jotakuta Muuta voi vedellä harjalla ja joka kerta irtoaa kourallinen aluskarvaa.
  Varsinkin Sofilla on tosi tuuhea aluskarva, jota saa olla harjaamassa koko ajan, eikä tunnu missään...ehkä pahin aika on tältä talvelta jo ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofi näyttääkin ihanan pehmoiselta! :) Se Joku Muu on nyt tainnut tehdä ilkeyksiä melkein kaikissa kissakodeissa ja pistänyt viattomien kissojen syyksi karvoittamiset! Meillä se pahin aika taitaa olla vielä edessä..

   Poista
 6. Ahkera tuo Alfred, kun edes yrittää kantaa kortensa kekoon puhtaanapidon puolesta. :D Meillä isoin ongelma on tällä hetkellä kokolattiamatto, joka suorastaan imee kaikki vähäisetkin kissoista irtoavat karvat, toisin kuin imurimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaansa yrittää, mutta eihän noita leijailevia ryökäleitä kiinni saa. Hauskan näköistä kyllä, kun sähköinen turkki imaisee irtaantuneen karvan takaisin.. :D Huh, ei käy kateeksi kokolattiamatto. :p

   Poista
 7. Meilläkin kyllä irtoaa karvaa ihan älyttömästä kun vaan vähänkin silittää.. :D Ja muutenkin tuntuu että koko koti on karvanpeitossa aina ja sit kun on karvanlähtöaika niin sit vie vähän enemmän. Nyt kyllä kun alkaa tulemaan kevät meidän pojat alkavat taas kasvattamaan ihania kesäkaulureita. Eilen oli taas niin karvaista että piti ottaa imuri käteen vaikka ei millään olisi halunnut. Alfi on söpö metsästäjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut teippiharjalle nyt käyttöä, ja Alfred pyydysteli noita lenteleviä irtokarvoja tänäänkin, hassu. :) Uusiutunut turkki on sitten onneksi ihanan pehmeä. <3

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^