lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lentävä matto

Torstaina oli vuorossa aktivointiviikon päivä kaksi ja tekstiilipäivä!
"Ei nyt, ehkä illalla?"
Päivän touhuilut suoritettiin tällä kertaa illalla, ja arvatenkin meno oli hiukan vaisuhkoa, ainakin aluksi. Sain Mimmin ja Alfredin heräilemään lähtemällä hiissaamaan makkarin pientä räsymattoa ympäri asuntoa. Pian minulla olikin jo yksi valkoinen karvapallo maton kyydissä, ja hetken päästä kaksi vielä hieman uneliasta kattimattista istui lentävällä matolla..

Matto liiteli makkarista keittiöön ja taas takaisinpäin, välillä palvelija piti kiinni maton toisesta päästä ja välillä toisesta ja välillä matto lensikin eteiseen. Parasta lentävässä matossa on ympäriinsä pyöriskelevät maton hapsut, joita voi jahdata samaan aikaan, kun lennellään! Matto lensi välillä vauhdikkaasti, välillä meno hidastui siksi aikaa, että palvelijan hengitys tasaantui, ja sitten taas mentiin..
Mattoleikkejä helmikuussa 2015
Kun heittäydytään ihan villiksi, voi toinen kissoista vilahtaa maton päältä sen alle samalla, kun matto liikkuu. Maton alle pujahtamisen jälkeen tehtävänä on päästä vielä toiselta puolelta ulos, mikä on kapeahkolla lentoväylällä tarkkuutta vaativa tehtävä, varsinkin kun kaverus kyttää matolla koko ajan suorituksen onnistumista!
Tekstiilipäivän päikkäripaikka on tietenkin puhtaan pyykin seassa!
Tauon jälkeen tekstiilihommelit jatkuivat ja vuorossa oli lakanoiden viikkaus! Tämä on myös molemmista kissoista äärimmäisen hauskaa, ja nytkin molemmat änkivät itsensä lakanan sisään jo ennen kuin viikkausta oltiin edes aloitettu. Siellä sitä sitten keikuttiin ilmassa ja maassa, välillä Mimmi pyörähti jo kuperkeikan, kun heilahdus oli niin kova. Siinä meinasi kissoilla mennä jo pää pyörälle ja vauhtia hiljennettiinkin hieman Mimmin käskevän kurinan ohjeistamana.

Lopulta lakana pysyi vain lattialla, ja siinä kohtaa on Mimmin vuoro loistaa. Mimmi harrastaa (kaksinkerroin taitetun pystysuunnassa olevan) lakanan sisällä syöksymistä reunasta toiseen kuin nettivideoilla konsanaan. Palvelijoitten varpaat olivat jo vaarassa, jos ne olivat liian lähellä sisään- tai ulosmenoaukkoa... Syöksyilyä harrastettiin hetken aikaa, ja sitten Alfred änkesi vielä lakanapussukkaan. Hetkisen siellä tasattiin hengitystä, kunnes palvelija päätti, että aktivointi oli siinä ja että lakanan voisi vihdoin viikata kaappiin. Tänään nauroin, kun näin lakanan pilkottavan vaatekaapin ylähyllyllä; siinä on enemmän karvoja kuin ennen pesua.
"Saako nyt jo vähän relaksoitua?"
Torstain aktivoinnit suoritettiin siis ilman kameraa, mikä oli puuhaan nähden meille ainoa oikea ratkaisu. :)


Vielä pieni sniikpiik perjantain touhuihin:
Mitähän seuraavaksi... ;)
Menin sitten kalibroimaan läppärin näytön, joten kuulen mielelläni, jos värit näyttää olevan pahasti pielessä :D

16 kommenttia:

 1. Lentävämatto kuulostaa toooosi kivalta! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Kannattaa olla tosi laiskistuneen näkönen, ku sillon ainaki meillä usein matto rupee lenteleen! :D -Mimmi

   Poista
 2. Tuo me varastetaan meidän aktivointiviikon tehtävälistalle!

  VastaaPoista
 3. Mattoleikit unohtui meidän listalta kokonaan! Pöpöä oli pienempänä helppo aktivoida, kun istui sohvalla ja liikutteli jaloilla pyöreää karvamattoa. Pöpö ihmetteli ja käpälsi mattoa, muttei keksinyt mikä sen oli herättänyt eloon :'D Nykyään sama leikki ei kovin pitkään kiinnosta, harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, itekin unohdin, että olisi voinut vielä tukkia oman kätensä maton alle, siihen Mimmi hyökkää myös kiinni ja yrittää tukahduttaa mattokuprun :D Söppänä Pöpö ^.^

   Poista
 4. Me ei selkeästi olla vielä osattu ottaa kaikkea iloa irti tekstiileistä! :-D Tässä tulikin paljon kivoja vinkkejä, joita täytyy kokeilla. Harmi, ettei meillä ole kovin hyviä mattobaanoja. Ihana ilme Alfredilla tuolla pyykkien seassa. :-D Video olisi varppina ollut hauskaa katsottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfred vähän mietti, pitääkö ihan kaikkea kuvata ;) Pitää silti muistaa jättää jotain jutunaiheita myöhemmällekin, ettei aktivointiviikon aikana ihan kaikkea näytetä :D Kiva, että esiin tulee jotain uusia juttuja, joita kokeilla :)

   Poista
 5. Kuulostaa todella hauskalta tuo mattoleikki! Harmi kun meidän matot on joko liian pieniä tai isoja. Pitää siis ehkä käydä mattokaupassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti mattokaupoille :D Tuo meidän matto on prikulleen oikean kokoinen lentelyyn :)

   Poista
 6. Teillä on ollut varsinainen tekstiiliaktivointipäivä :) Vaatii nähtävästi emännältäkin kuntoa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii kuntoa, varsinkin jos sitä ei oikein ole :D Selän päälle tuo hiissaaminen vähän käy, jos kauan kyykkii, mutta mitäpä sitä ei kissojen eteen tekisi.. :D

   Poista
 7. Me ei olla koskaan päästy testaamaan lakanakeinua :( Iskä aina valittaa, että lakanoissa on muutenkin ihan tarpeeksi karvapäällystä...
  - Cru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höhlä, onnistuiskohan edes ennen ku lakana on muutenkin menossa pesuun? Paitsi puhdas lakana on kyllä paremman tuoksuinen :D

   Poista
 8. No jo on ollut menoa ja meininkiä! Meidän on pakko kokeilla lentävää mattoa, se kuulosti niin kivalle :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentävä matto saattaisi olla kiva juttu Cocon ja Ruffenkin mielestä :)

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^