torstai 30. elokuuta 2018

Salatut eläimet

M&A:

Palvelijat kävi nyt yhdessä lomalla, jossain tiikeripaikassa. Sieltäkään niitä ei kyllä saanut ostettua kuten ei sieltä Tampereen Tiikerikaupastakaan. Ihme villitys ihmisillä nyt tiikereistä. No, kuitenkin, ajateltiin heitellä tällä kertaa pari eläinfaktaa meidän lempparieläimistä ilmoille. Tästä saattaa tulla pitkä pätkä luettavaksi, ihan vaan varotuksena...

Aloitetaan kevyesti ihan pikkuisilla kavereilla. Nää on mangusteja. Palvelija on jokseenkin tykästynyt näihin(kin) eläimiin luontodokkarien perusteella.
Joku näistä kavereista on varmaan se vartijamangusti, joka kuikuilee söpösti pystyasennossa ja ilmoittaa muille mahdollisesta vaarasta. Ei nyt osata sanoa, kuka.
Gekko pääsi meidän eläinluetteloon ihan vain siksi, koska sen virnistys on niin valloittava. Ei me niistä paljon muuta tiedetä. Ne on kai vähän niinku sisiliskoja, mutta ei kuitenkaan.
Köh. Jotkut kilpikonnat lämmittelevät kiipeämällä toistensa päälle. Ehkä tämäkin turtlesi on kapuamassa lämpöä kohti?
Alppimurmelin ylväs, suorastaan majesteetillinen poseeraus näyttää aika tutulta. Tästä kaverista on taidettu ottaa kuvia ennenkin.
Toinen ylväs murmeli
Laiskiaiset nukkuvat vuorokaudesta 9 tuntia, mutta tarhaoloissa jopa 15-20 tuntia. Siinä pitää olla asenne kohdillaan!
Palvelija oli kysynyt miespalvelijalta, josko he olisivat jääneet odottamaan Coco-laiskiaisen heräämistä, mutta mies ei ollut jostain syystä suostunut...
Ruskeanharmaata karvahattua muistuttava eläin käy tarpeillaan vain kerran viikossa, mikä kuulostaa todella vähältä hiekkalaatikosta löytyneisiin köntsiin nähden.
Ruskeakarhu on Suomen kookkain petoeläin.
Karhut ovat taitavia kiipeämään ja liikkuvat ketterästi. Notkeitakin saattavat olla. Ainakin omasta mielestään.
(Näin läheistä tuttavuutta palvelija ei toivo tekevänsä jättikarhun kanssa enää jatkossa, edes lasin läpi.)

Ja sitte se TIIKERI.
Amurintiikeri, siperiantiikeri, maailman suurin kissapeto!
Jötkäle syö noin 15 kiloa luista lihaa viikossa. Tuolle määrälle ei enää mikään minimaalinen pakastelokero riitä.
Tiikerit paistattelevat päivää mieluiten yksin. Isoissa porukoissa tiikeri ei viihdy.
Kaksi kissaeläintä on aika sopiva määrä.

Metsäkissan turvapaikka löytyy kivenkolosta, jossa se odottaa hämärän tuloa. Joskus piilo saattaa löytyä myös yllättäen puun takaa. Kukaan ei sieltä metsäkissaa löydä.
Lumileopardit taas ovat usein liikkeellä valoiseen aikaan.
Paksu ja kaunis turkki auttaa maastoutumaan kallioympäristöön. Piiitkällä hännällään lumileopold voi lämmittää paljasta nenänpäätään!
Ilves on kauniin täplikäs. Täpliä ja koko ilvestä saattaa kuitenkin joskus olla vaikea havaita, koska ilves on niin mahtava maastoutumaan loistavien saalistamistaitojensa lisäksi.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: lokki.
Tämä suurikokoinen lokinpoikanen saa sentään lennellä vapaana kuin, no, taivaan lintu.
M: "Kaikella on puolensa ja mä oon tyytyväinen sisällä, mutta onneksi sieltä Korkeasaaresta palautetaan edes joitain eläimiä takaisin luontoon."
 

*Faktat lähes suoraan Korkeasaaren omilta nettisivuilta.*

14 kommenttia:

 1. Kissaeläimet ovat hienoja mutta tuo lokki! Lokki paras! Mikä uljas olento!

  Hyvä reissu teillä on ollut kun ootte kaikenlaisia päässeet näkemään, tiikeritkin hereillä ja liikkeessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokki on meijän lempparein kaikista. ^.^ Niitä näkee ikkunastakin, varsinkin keväisin! Palvelija ei tykkää ku ei saa nukuttua kirkumiselta.. :p -Mimmi&Alfred

   Nähtiin kyllä kaikenlaista ja enemmän kuin uskoinkaan, vaikka muutama måste-juttu jäikin näkemättä (niinkuin se metsäkissa). Tiikereillä oli ruokintashow-vuoro, olivat varmaankin jo nälkäisiä odotellessaan sapuskaa.. ;)

   Poista
 2. Nehän on nähneet vaikka sun mitä! Pitäisikö kertoa laiskiaiselle, että kyllä me kissatkin osataan nukkua, jos siltä tuntuu. Mutta onko tuolla tiikerillä riippumatto tuolla taustalla, siltä se ainakin näyttää (voi olla kyllä aurinkoterassikin)? Mahtoivat palvelijat tulla virkistyneinä ja uusin ideoin teitä palvelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo luonnossa elävät laiskiaisethan nukkuu tosi vähän. Yllätyttiin ihan! Niitten pitäis tosiaan tulla ottaan oppia meistä kissoista nukkumisen suhteen. ^.^ Ja aurinkokansihan noilla isoilla kissoilla on, ehkä meki saadaan joskus tonne takaterdelle aitaus?! Siinäpä palvelijoille idea. :) -Alfred

   Poista
 3. Jänniä eläimiä siellä! Ja Alfredilla on tyylikäs murmeliposeeraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin :D Sain ruksittua monta eläintä pois pakko nähdä -listaltani, mutta vielä jäi muutama myöhemmin nähtäväksi (kuten koala ^.^).

   Poista
 4. Anteeksi vaan, mutta missasit nyt kaksi tärkeää otusta: ragdollmus hupsuttamos x 2! Ne olisivat sijainneet ei-niin-älyttömän-kaukana Coco-laiskiaisesta, hymyilevästä gekosta ja ylväistä alppimurmeleista! Seuraavan kerran sitten ei mennä ohi niitä räpeltämättä! ;) Mutta ihanaa kuvamateriaalia ja paljon kiehtovia faktoja. Jännä miten yksi laiskiainen näytti vähän Mimmiltä - kun taas meidän blogissa Juju muistutti aavistuksen laiskiaista. Aivot meni solmuun! :) Mimmi ja lumileopold ovat muuten tosi söpöjä kalenterikatteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, anteeksi! Ja me vielä vaihdettiin aikaisempaan paluujunaan, kun oltiin Korkeasaaresta niin hyvissä ajoin valmiita.. Ensi kerralla sinnepäin tullessa otan Hupsuttamon meidän nähtävyyslistalle! :) Nyt käytiin kissa-asioissa sentään tsekkaamassa Helkatin sijainti, mutta se oli tietysti kiinni sunnuntaisin.
   Mimmi halusi ehdottomasti imitoida laiskiaista, kerran Jujukin.. <3 (tai sitten palvelija oli autuaasti jo unohtanut, että teillä oli laiskiaisjuttua aiemmin :O ) Imitaattori joutui tosihommiin myös piilossa olleiden eläinten osalta, kun palvelija halusi niistäkin jotain mainita. ;)
   Mimmi ja lumileopold kiittävät ja kohtahan on jo teidän kuukausi! :)

   Poista
 5. Hienoja eläimiä kaikki. Lokinpojasta tuli mieleen muutaman vuoden takainen tapahtuma Turun kävelykadulla. Siinä kadulla oli kävelyllä lokinpoikanen, suunnilleen samaa ikää, kuin tuo tuossa kuvassa oleva. Ihmiset sitä siinä pällistelivät, ja ihmettelivät, osa ei selvästikään ollut koskaan moista otusta nähnyt, koska eräästä keskustelusta kuulin pätkän, meni suunnilleen näin: "Mikä tuo on? - Joku erikoinen lintu. - Onko se joku pingviini tai albatrossi?". Oli siinä naurussa pitelemistä... Samana kesänä taisi olla vielä paikallisessa lehdessäkin ihmettelyä jollain palstalla näistä eksoottisista albatrosseista, jotka olivat tulleet Turkuun ihmisiä viihdyttämään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albatrossi :DD Toivottavasti et paljastanut ihmettelijöille totuutta. :D Mä lähinnä ihmettelin, että missäköhän vaiheessa ne vaihtaa "pentusulat", kun oli kuitenkin jo lähes aikuisen kokoinen. Pitänee googlata. :)

   Poista
 6. hih täälläkin on yksi Coco-laiskiainen! Lumileopardi on hieno, silloin kun minä kävin korkeasaaressa siellä oli lumileopardin pentuja kolme kappaletta ♥ Tiiikeriä en ole nähnyt vielä ikinä :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pentuja! <3 Tiikerit oli kyllä komeita, toivottavasti näet sellaisen vielä joskus. Coco-laiskiaiselle terkkuja! ^.^

   Poista
 7. Laskiainen on täti-ihmisen toteemieläin <3 ne vaan on niin hassuja ja ihania. Ja sitten jos näkee sellaisen maassa, se on menossa viikottaiselle kakilleen . Muuten se viihtyy vaan puissa ;)
  KYllä kaikki noi muutkin eläimet on ihania, koska eläimet vaan on!
  Varsinkin raitapaitaiset ja valkoiset sellaiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskiainen on täälläkin kovin arvostettu eläin <3 Toi kakkiminen ois aika hulppee nähdä, sen verran harvinaista "herkkua" se on. :D Mangustinkin oon halunnut nähdä Disneyn Leijonakuninkaasta lähtien (Timon...) ja nyt niitä höperöitä näin. ^.^ Eläimet tosiaan on <3!

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^