keskiviikko 10. elokuuta 2016

Meijän päivä

Tiistai.

"Aateltiin yhessä vähän paljastaa, miltä meijän arki näyttää. Päiväks valikoitu tiistai, ei tiietä miks.
Noin kello 04-07:
Oltiin hereillä. Tuijoteltiin takaoven ikkunasta pihalle, leikittiin palloradalla ja paperitolleroilla ja mitä täältä nyt löytykään, hippailtiin ja painittiin. Yleensä osataan leikkiä aika hiljaa, ainakaan naispalvelija ei meijän touhuista häiriintyny tänäänkään..

Miespalvelija heräili puoli seittemän kieppeillä ja sillon meillä oli kovemman tason formulat käynnissä, yläkertaan juostiin peräkkäin tosi lujaa ja heikompia aina hirvittää kattoo meijän porrasjuoksua.
Herää jo, herää jo!
Seiskan jälkeen alettiin pikkuhiljaa herätellä tota palvelijaa antaan meille aamupalaa. Käydään yleensä vuorotellen sängyssä hyppimässä, ensin hiljempaa ja sit vähän jo mau´utaan ja Alfred lopulta menee sen naaman eteen tuijottamaan sitä. Mimmin katse porautuu palvelijan uneen ihan lattian tasolta asti, ei tarvii ihan viereen asti aina edes mennä.
'Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään ihan lähelläin.....' :D
Joskus kasin jälkeen se sitte heräs ja kömpi suoraan sängystä täyttään meijän ruokakipot (Mimmille raakaruokaa ja Alfredille tonnikala-kana-Schesiriä) ja laitto itellensä kahvia, jota se silmät ristissä joi sitte seuraavan tunnin, niinku joka ainoo muukin aamu. 
Sapuskan jälkeen me käytiin tietty veskissä ja sit Mimmi jatkoi vielä paperitolleroleikkiä, kun se jäi pahasti kesken aiemmin. Mimmillä oli tänä aamuna virtaa ja se keksiki kaikennäköstä pientä puuhastelua palvelijan viihdyttämiseksi, se tollero ainaki oli sata kertaa sohvan alla jo ekan kahvikupin aikana. Tästä ei kuvataltiointia, koska palvelija ei missään nimessä ole aamuihmisiä..
Sitte oliki hyvä aika vetäytyä pikku tirsoille, ku oli saatu ruokaa ja palvelija suurinpiirtein hereille putsaamaan meijän hiekkikset (kaksi kakkaa ja kolme pissaa oli puolen vuorokauden saldo) ennen töihin lähtöään. Ainakin Alfred oli tänään kakkosunien kannalla. Mimmillä oli vielä viime hetken halipula ja palvelija rapsutteliki sitä taas kylppärissä jonkin aikaa ja kuunteli kehräystä. Mimmi on vasta viime aikoina opetellut sitä puskemishommaa, mistä palvelija on jostain syystä ihan innoissaan.
Monesti ootellaan jo keittiön ikkunalla palvelijoitten töistä tuloa, tänään Mimmi katto ikkunasta vaan sillon, ku ne lähti.
M: Mun maito!
Päivällä palvelijat kotiutu töistä hyvissä ajoin ja löysi Alfredin samasta paikasta, mihin se jäi ku ne lähti. Ei jaksettu ees mennä eteiseen niitä vastaan, vaikka monestikki kyllä mennään. Oltiin kylläki tietysti mukana ku ne purkas ruokakassia. Ei ollu meille yhtään mitään?!
Munnn.
Päiväruoka-aika oli poikkeuksellisesti jo joskus ennen puolta päivää ku Mimmi niin kauniisti pyysi sapuskaa (puskee ruokalaatikon ovea ja katsoo silmiin).  Päiväruualla meillä on nälkä, jos ei olla ehditty vetää raksuja mahaa täyteen ja palvelija miettiiki nyt kuulemma, jos jätettäs koko päiväruoka väliin ja me syötäs sillon vaan täsmäannos raksuja, jaiks! Kuulemma muutki kissat pärjää kahella ruokintakerralla, mitäh!?! Alfredilla on myös kuulemma liian pullea massupussi...
Yäk, lättyjä.
Ruuan jälkeen on leikkihetki. Siis viimeistään sitte ku palvelijatki on saanu sapuskaa. Tänään Mimmi autto hernekeiton ja lättyjen valmistuksessa ainakin karvoittamisen muodossa. Ötökkä ikkunassa kiinnosti kyllä hernaria enemmän..
Etsää enää lättyohjetta tarvi, leikkimäänn!! piip.
Päivien leikit aina vaihtelee, tällä hetkellä Alfredin lelu on pitkä keppi, jonka päässä karvainen pallo ja Mimmillä se Cat Danceri on edelleen kova sana paperitollojen lisäks. Toki me taas veettiin päivärallit ja hetken oli kivaa ku sai jahdata kärpästä. Palvelijalta meni vähän ohi että kumpi sen sitte nappas. (Alfred tietysti, sivuhuomio)
Karvapallo, paras pallo.
Leikin jälkeen vetäydyttiin kunnon tirsoille, kuka mihinkin.
Parhaat paikat on palloradan ääressä, oven vieressä vanhan kiipeilypuun juurella tai keittiön ylätason päällä niinkuin tänään, ja kunnon päiväunille Mimmi hiipii myöhemmin yläkertaan asti. Alfred tyytyi tänään sohvapaikkaan, ei sitä koko päivää voi samassa paikassa nukkua. Aina ei väsytä päivällä, sillon tuijotellaan pihalle ja haistellaan raitista ilmaa tuuletusräppänöistä. Alfred saattaa välillä maukua leikkikaveria ja saattaa palvelija joskus vielä jatkaakin leikkimistä. Tänäänkin se heltyi vielä uudestaan leikkiin, ja Alfred jahtasikin palloa ihan tosissaan!
Herättiin taas sitte iltapalalle kahdeksan aikaan ku palvelijat tuli toisen kerran töihinstä. Mimmi sai taas raakaruokaansa pakotuspillerillä (= vitamiinit suoraan kurkkuun, palvelijan huomautus) ja kalsiumilla höystettynä ja Alfred söi sardiinikanaa ja raksuja.

Yllätettiin palvelija ja oltiinki poikkeuksellisesti illalla ihan virkeinä. Leikittiin sen kans taas keppileluilla. Alfred halus karvapallonsa takan päälle, vaikka tietää jo ettei se mahdu sinne takan ja seinän väliin. Mimmi jahtas kepin narua ja paperitolleroita. Sitte vielä palvelija heitteli kilisevää hiirua ja me käytiin vuorotellen paikallistamassa se. Saatiin ihan hulluna kehuja tässä leikissä!
SAINPAS KIINNI!
Klo 23 talo alkoi pimentyä sitte ku hiekkikset oli taas putsattu (kolme pissaa) ja ihmisten iltatoimet suoritettu. Saadaan yöks muuten aina pienet kasat raksuja johonki päin kotia, niitä on kiva sitte ettiä ja jos on hyvä tuuri, ni lohiraksuja vielä muutama meijän virikepalloon. Palvelijat rupes oleen valmiita nukkumaan, ne nukkuu muuten aina tosi kauan kerralla! Palvelija silittää illalla meitä aina samalla tavalla ja sanoo "mennään nukkumaan" nii siitä me tiietään.

Mimmi jäi vielä olkkarin puolelle, mutta Alfred kömpi palvelijan kans samaan aikaan niitten sänkyyn. Se yritti kyllä jäädä nukkuun miespalvelijan peiton päälle, mutta se tuliki melkein heti kans nukkuun ni Alffis oli pakotettu siirtyyn oman palvelijan tyynyn ja pään viereen. Siinä oli palvelijan viimeinen havainto meistä ennen nukahtamistaan.

Sellainen oli meijän tiistai, oli ihan hyvä peruspäivä, tosi leikkisä."

-Mimmi & Alfred

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin oli, ei ees pahemmin nahisteltu! :) -Mimmi&Alfred

   Poista
 2. Kuulostaa oikein mainiolta kissapäivältä. Hyvin ootte teidän palvelijatkin kouluttaneet elämään kissojen ehdoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaamme ollaan tehty, mutta koulutus jatkuu vieläki :) Hyvin nuo on kyllä tähän mennessä oppinu melkein kaiken. -Mimmi

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli. Aina ei kyllä ihan noin paljoo leikitä :) -Mimmi

   Poista
 4. Kiva oli päästä viettämään tiistai teidän kanssa ihan ensimmäisistä näkymistä (:-D) nukkumaan menoon asti. <3 Söpöjä leikkejä ja auttamista arjen askareissa! Meilläkin syödään kolmesti, mutta hiekkis putsataan vain kertaalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Saattaa olla, että Mimmin kans ei onnistu tuo ruokakertojen vähentäminen, se kun tahtoo aina puklata, jos tulee liian täyteen.. Hiekkis taas on nopeempi putsata kahdesti kuin kaivaa harvemmin pieniks hajonneita paakkuja, meillä kun "joku" on niin kova kuopimaan veskiä(kin). :D

   Poista
 5. Onpas ollut leikin täyteinen päivä :) Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oon tykännyt näistä päivä-postauksista muiden tekeminä niin oli pakko tehdä oma :) Kisut yllätti mutkin leikkisyydellään!

   Poista
 6. Tosi kiva päivä, kyl me pojat ollaan nyt vähän kadeja kun tein palvelijat on nniiin aktiivisia!! Mein vaa kattoo netflixiä ja pelaa... Pitäs vähän yrittää kouluttaa. Tosin mekin kyl tykätään ottaa aika paljon lepii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo teidän pitää ruveta kouluttaan ihmisiä, eihän tuosta mitään tuu :D Paras keino on tuo kunnon mäykymaukuminen mahdollisimman näkyvällä paikalla ja vaativa silmiintuijotus samaan aikaan. Niille ei saa antaa vaihtoehtoja! -Alfred, jota tosin myös päikkärit usein kutsuu...

   Poista

Kurrrnau! - Kiitos kommentista! ^.^